Ladda bilen hemma

Att ladda din elbil eller laddhybrid hemma i villan är enkelt, säkert och kostnadseffektivt och du kan alltid börja dagen med fulladdade batterier.

Vi erbjuder laddboxar från vår samarbetspartner Mer Sweden AB för smidig och trygg hemmaladdning. Laddboxarna passar alla laddbara bilar på marknaden.

Som kund hos Mer får du även tillgång till ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och kan enkelt ladda längs vägen.

När du köper en smart laddbox med installation har du dessutom möjlighet att göra skatteavdrag för grön teknik med upp till 50 % av dina kostnader (maximalt 50 000 kr).

Marknadsledande laddbox

Laddboxen kommer från marknadsledande tillverkare av laddutrustning och passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden. Den är speciellt anpassad för laddning i hemmet och du laddar till ordinarie elavtalspris. Den smarta ladddboxen är även förberedd för framtidens tjänster kring elbilsladdning och uppkopplad vilket innebär att du kan få statistik över din förbrukning. Välj en laddbox med 4 meter fast kabel och en effekt på 3,7 – 11 kW eller med uttag och en effekt på 3,7 – 22 kW.

Ladda elbilen hemma med en laddbox från Bee.

Detta får du:

  • Laddbox av hög kvalitet och funktion inklusive standardinstallation
  • Snabb laddning med en laddeffekt upp till 22 kW
  • Säker laddning med inbyggda säkerhetsfunktioner
  • Översikt över din förbrukning
  • Kundservice som hjälper dig att komma igång med laddningen
  • 24 månaders uppkoppling
  • Möjlighet till 50 % skatteavdrag för grön teknik vid köp av smart laddbox inklusive installation

Skatteavdrag för grön teknik

Från och med den 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få skatteavdrag för grön teknik, även kallat skattereduktion för grön teknik. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för både arbete och material.

Du behöver inte ansöka om bidrag, avdraget sker direkt på fakturan. Resten sköter vi.

Det nya gröna avdraget ersätter det tidigare ”Ladda hemma-stödet”, som gick att söka via Naturvårdsverket.

Om du köper in material från någon annan än det företag som utför installationen av laddboxen kan skattereduktion endast ges för installationsarbetet. I ett sådant fall får du alltså inte skattereduktion för materialkostnaden.

Förtydligande skatteavdrag, ROT och RUT

”Skattereduktion för grön teknik och för rut- och rot är två olika reduktioner vilket innebär att den för grön teknik inte påverkar utrymmet för rut- och rotarbeten. Reduktionen för de båda avdragen kan aldrig bli större än vad privatpersonen ska betala i slutlig skatt. Vid årsskiftet kommer e-tjänsten Räkna ut din skatt att uppdateras för att ta hänsyn till den nya skattereduktionen”

”Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gör, till exempel skattereduktion för grön teknik. Du kan göra en preliminär uträkning av möjliga avdrag i Räkna ut din skatt.”

(källa: Skatteverket)

Frågor eller funderingar?

Kontakta Kundservice
Telefon: 0581-887 01
E-post: kundservice@lindeenergi.se