Energitomten besökte Gläntan

Julen kom tidigt i år. I alla fall till förskolan Gläntan i Fellingsbro. Under gårdagen fick nämligen Gläntans femåringar besök av Linde energis egna tomte – Energitomten. Med sig hade Energitomten ett hårt paket i form av bokserien Krafthjältarna.

placeholder

Linde energi har tagit initiativ till att dela ut bokserien Krafthjältarna till samtliga kommunala och fristående förskolor i Lindesbergs kommun, totalt 22 förskolor. Startskottet för initiativet gick när förskolan Gläntan under gårdagen fick besök av Energitomten.

- Vi vill bidra till att väcka barnens intresse för hållbarhet, skapa nyfikenhet kring tekniska lösningar och den framtidsbransch vi är verksamma i samt bidra till en ökad läslust, hälsar Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Krafthjältarna är en bokserie om fem böcker som handlar om förnybar energi. I varje bok får barnen följa med Motorn och Batteriet på äventyr när de möter de förnybara energikällorna Solpanelen, Vindkraftverket, Vattenkraftverket, Solkraftverket och Vågkraftverket. Böckerna är skapade av Hallsbergsborna Mattias och Annika Blomfelt.

Bokserien Krafthjältarna

- Krafthjältarna tar upp ett ganska komplext ämne på ett pedagogiskt, lättsamt och medryckande sätt. Vi hoppas att böckerna kan hjälpa förskolorna i deras arbete med hållbarhet och skapa engagemang bland barnen, avrundar Fredrik Klingvall.

Övriga förskolor i kommunen får inom kort bokserien skickad till sig, då Energitomten har fullt upp med bestyren inför den stundande julen.