Guld i hållbarhet

När EcoVadis summerar sin årliga utvärdering av företags hållbarhetsarbete kan vi konstatera att vi på Linde energi står oss bra i internationell jämförelse och tilldelas guldmedalj för vårt arbete inom hållbarhet.

placeholder

EcoVadis är det ledande utvärderingssystemet som väger in aspekter som miljö, arbetsförhållanden, affärsansvar och etik samt hållbara upphandlingar. EcoVadis-metoden bygger på internationellt antagna principer för hållbarhetsredovisning som GRI (Global Reporting Initiative), FN:s Global Compact och ISO:26000. Utvärderingen revideras även av oberoende hållbarhetsexperter.

2019 är första året som vi utvärderas enligt EcoVadis-metoden. Totalt utvärderades 225 företag inom energibranschen världen över. Linde energi fick 66 poäng av 100 i rankingen, vilket innebär att vi förutom guldmedalj kan stoltsera med att vi är bland de topp 5-procenten av samtliga bedömda och jämförbara företag.

- Nu gör vi inte bara ett klimatbokslut och redovisar våra CO2-utsläpp. Vi tittar på hela bolagets samhällsansvar och redovisar vårt hållbarhetsarbete genom att utvärderas och rankas av en extern aktör, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

- Det här visar att vi gör ett bra arbete, men vi är inte nöjda utan kommer att jobba ännu hårdare för att förbättra våra resultat, hälsar Emma Johansson, EHS&S*-ansvarig på Linde energi.

*EHS&S står för Environmental, Health, Safety & Sustainability.