Mest energi för pengarna

2020-års Nils Holgersson-rapport är släppt och vi kan konstatera att Linde energi erbjuder sina kunder lägst pris för både elnät och fjärrvärme. Detta jämfört med övriga energibolag i Örebro län.

placeholder

Nils Holgersson-rapporten är en jämförande studie där man tittar på en typkunds kostnader för el, fjärrvärme, avfall och vatten i samtliga Sveriges 290 kommuner. Linde energi, och Lindesbergs kommun, placerar sig på plats 109 av landets 290 kommuner när det gäller elnätspriser och på plats 97 när det gäller fjärrvärmepriser. Det är med marginal lägst i Örebro län.

En förändring mot föregående år är att vi på Linde energi år 2020 ligger lägst även vad gäller fjärrvärmepriser. Förra året var vårt fjärrvärmepris näst lägst i länet.

Hela rapporten finns att ta del av på nilsholgersson.nu Länk till annan webbplats..

Om Nils Holgersson-rapporten

Sedan år 1996 ger Nils Holgersson Gruppen årligen ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. Nils Holgersson Gruppens medlemmar är för närvarande Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta.

I rapporten ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.

Elpriset är sammansatt av elnätsavgiften och elhandelspris (SCB:s statistik för rörligt elavtal 1 juli aktuellt år i elområde 3) samt gällande elskatt för aktuellt år och kommun.