Bli hållbart framgångsrik

Inspireras av våra fyra bästa tips för att lyckas med ditt hållbarhetsarbete.

1. Utgå från den egna verksamheten och involvera hela bolaget när ni utvecklar ert hållbarhetsarbete.

2. Sätt och följ upp konkreta mål som ska uppnås i år. Då skapas aktiviteter. Blanda stort och smått: från investeringar till avfallssortering på kontoret. Var med i tävlingar.

3. Främja kreativitet och engagemang i diskussioner med medarbetare, kunder och partners. Det är då det blir riktig fart i hållbarhetsarbetet.

4. Lev som du lär! Det du gör måste vara bra på riktigt.

Jens Isemo, vd på Linde energi.

Tidningen Energi

Vad får ett litet bolag från Bergslagen att placera sig i topp bland världens mest hållbara energibolag? Läs gärna artikeln med vår vd Jens Isemo i Tidningen Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Guldmedalj i hållbarhet

Vi tilldelas guldmedalj för vårt hållbarhetsarbete av det oberoende analysföretaget EcoVadis. Linde energi fick 68 poäng av 100 i rankingen 2020.

Nominerade till Miljöstrategipriset

2019 och 2020 nominerades vi till Miljöstrategipriset som delas ut av tidningen Miljö & Utveckling för att premiera tydliga hållbarhetsstrategier.

Cykelvänlig arbetsplats

När Region Örebro län utsåg länets mest cykelvänliga arbetsplatser stod vi överst på pallen. Totalt uppfyllde vi 16 av 18 kriterier för en cykelvänlig arbetsplats.


Linde energi är en av Örebro läns mest cykelvänliga arbetsplatser.

Klimatsmartare arbetsfordon

När det inte fanns en biodieseltank i Lindesbergs kommun tog vi saken i egna händer. Numera leasar vi vår egen HVO-tank, vilket gör att våra arbetsfordon kan tankas med ett mer hållbart bränsle.

HVO-oljan är helt fossilfri och framställs genom vätebehandling av vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter.

Linde energi tankar sina arbetsfordon med fossilfri biodiesel, leasar egen HVO-tank.

Fossilfri värme

2019 bytte vi ut de sista dropparn fossileldningsolja vid vår anläggning i Vedevåg till en fossilfri biobaserad eldningsolja, så kallad RME-olja.

Det innebär att fjärrvärmen i Vedevåg är helt fossilfri.

Giftfria stolpar

Vi arbetar aktivt med att öka hållbarheten i vårt elnät. Därför har vi i ett par projekt ersatt gamla kreosotstolpar med såväl WOPAS-stolpar som RVP Repellent-stolpar, eller linoljeimpregnerade stolpar.

Linde energi ersätter kreosotstolpar med WOPAS-stolpar, som är mer miljövänliga.

Solhagen i Torphyttan

Linde energi har byggt Örebro läns största markförlagda solpark. Utsedd till Årets solcellshjälte i kategorin nytänkande och tilldelats ett hedersomnämnande i Solenergipriset.

Linde energi bygger länets största markförlagda solpark.