Vi sponsrar Givewatts

Vi på Linde energi är stolta över vad el tillverkad med bästa möjliga teknik kan åstadkomma. Var fjärde människa på jorden saknar elektricitet och vi kan, med små medel, hjälpa till att ändra på detta.

Solenergilampor förbättrar liv

Linde energi stöttar organisationen Givewatts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som distribuerar solenergilampor i Kenya och Tanzania i syfte att framför allt underlätta barns läxläsning och förbättra studieresultaten.

Lamporna gör stor nytta. Eleverna kan studera efter mörkrets inbrott vilket ger upp till 50 procent bättre betyg, samtidigt som miljön inomhus blir bättre eftersom eldning med fotogen eller trästickor och grenar ersätts. Familjernas ekonomi förbättras väsentligt och klimatet tjänar på lamporna.

Lamporna lånas ut under viss tid och går sedan vidare till nästa användare. Genom att de som får låna lampor börjat köpa ut dem kommer friska pengar in till Givewatts, som då kan köpa in nya lampor. En positiv spiral alltså.

För varje solcellsanläggning vi säljer kommer vi att bidra med 500 kr till organisationen Givewatts. Det räcker till en lampa.

Frågor eller funderingar?

Kontakta Kundservice
Telefon: 0581-887 01
E-post: kundservice@lindeenergi.se