April, april - inget vindkraftverk

Lindesbergarna kan pusta ut. Det finns inga planer på ett vindkraftverk på ön Trallingen i Lindesjön. Det hela var ett klassiskt aprilskämt.

placeholder

- Vi ville ta chansen att med glimten i ögat belysa och lyfta upp ett par aktuella frågor och utmaningar. Vi har alla ett gemensamt ansvar för det Bergslagen vi lever, bor, jobbar och utvecklas i. Det gäller såväl energiförsörjning som de ytor vi använder för upplevelser och förströelse, hälsar Bengt Storbacka, kommunstyrelsens ordförande i Lindesbergs kommun.

- Vindkraft är en fråga som verkligen engagerar. Klart är att när, var och hur elen produceras kommer vara viktigt i framtiden. Vi behöver ha en större självförsörjning av energi och satsa ännu mer på förnybara energikällor, framhäver Jens Isemo, vd på Linde energi.

Inför årets badsäsong och semesterperioder när Lindesjön verkar blommar ut som en samlingsplats vill Bengt Storbacka avslutningsvis passa på att göra följande medskick:

- Det händer mycket i Lindesbergs kommun och vi är positiva till sol, vind och vatten som energikällor men också att njuta av i vår vackra kommun. Visa respekt för varandra när du ger dig ut i skog och mark och tänk efter när du ger dig ut på sjön i sommar så du inte stör andra. Vi vill vara en hållbar kommun!