Corona och lokala allmänna råd

Vi följer noga utvecklingen av den pågående corona-pandemin, arbetar aktivt för att förhindra och minska eventuell smittspridning samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

placeholder

Lokala allmänna råd

Just nu ser vi en kraftigt ökad smittspridning av coronaviruset i Örebro län. Därför har nya lokala allmänna råd införts. Dessa gäller i första hand tre veckor framåt, till den 24 november, men kan komma att förlängas.

Så lyder de lokala allmänna råden

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Vad innebär det för dig?

  • Vi skjuter fram alla planerade kundbesök som inte innebär att vi behöver åtgärda akuta fel, exempelvis service av din fjärrvärmecentral för dig med Trygghetsavtal.
  • I projektet "Framtidens elmätare" fokuserar vi på att byta elmätare som sitter utomhus.
  • Kundservice håller öppet som vanligt, men vi välkomnar dig att i första hand kontakta oss via telefon, e-post, chatt eller sociala medier.
  • I vår reception inför vi en begränsning på max 2 personer åt gången, för att undvika trängsel. Vill du besöka oss för att få svar på dina frågor, boka gärna tid via 0581-887 01.

Tillsammans tar vi ansvar och visar hänsyn!